• darkblurbg

De Agara Hoeve is een echt familiebedrijf.

De broers Gerben en Roelof Braakman en hun echtgenotes Agnitha en Anne-Marleen vormen samen het ondernemersteam.

De beide gezinnen Braakman wonen op het erf. Gerben & Agnitha en hun 3 kinderen, Anne, Anco en Wilma, wonen bij aan de boerderijkant en Roelof & Anne-Marleen en hun 5 kinderen, Jelmer, Tessa, Jasper, Eva en Joël wonen bij de zorg.

De naam AGARA is ontstaan uit de beginletters van elke naam van de oprichters.

Even voorstellen:

Anton Braakman is de vader van Gerben en Roelof. Hij is het melkveebedrijf in 1997 aan de Vorrelvenen begonnen en omgeschakeld naar biologisch. Inmiddels heeft hij het bedrijf overgedragen, maar is er nog regelmatig te vinden voor allerlei klussen.

Gerben: Dag allemaal, na mijn has-opleiding heb ik een paar jaar in het buitenland gewoond en gewerkt en ben daarna op de boerderij komen werken. Als ‘boer’ op de Agara Hoeve ben ik meestal tussen de koeien, op het erf en op het land te vinden. Mijn passie is om het juiste evenwicht te vinden tussen de koeien,  het (gras)land en de natuur om ons heen.   

Agnitha: ik heb een agrarische achtergrond, maar zeker ook affiniteit met de zorg. Van jongs af aan gaat mijn aandacht uit naar degenen die niet met ‘de rest mee kunnen komen’ of alleen staan. Ik vind het super gaaf om deze mensen op de Agara Hoeve een welkom te bieden en naast hen te staan.

Roelof: met jonge mensen werken op de boerderij en ontdekken waar ze goed in zijn vind ik geweldig!

Anne-Marleen: Hallo, mijn naam is Anne-Marleen. Na mijn sph-opleiding ben ik eerst ervaring opgedaan als groepsleider op verschillende groepen. Van daaruit ontstond uiteindelijk de wens om een zorgboerderij te beginnen. Het is mooi om te zien hoe dieren, de rust en de ruimte positieve invloed kunnen hebben op mensen. Daarnaast vind ik het geweldig om samen met mensen te kijken hoe we ze kunnen helpen om weer vooruit te komen!